Ducit Innovation AB, Tel 0733–16 96 08, petra.ahl@ducitinnovation.se

Nyheter och Blogg

Praktikant på Ducit Innovation

I vår värld där informationstillgången och utvecklingshastigheten går allt snabbare kommer innovationsförmåga att vara en efterfrågad egenskap. Min övertygelse är att ju tidigare och mer våra barn och unga får lära sig om företagande och innovationer, desto mer vågar de göra verklighet av sina idéer och desto större innovationsförmåga får de.

Så, när det var dags för två dagars praktik för min äldsta dotter som är 12 år fick hon möjlighet att spendera en dag på Agglomereringslaboratoriet på LKAB samt vara en dag som praktikant på Ducit Innovation. Här nedan är Lovisas egna beskrivning av praktiken.

”Hej! Jag heter Lovisa, jag går på Tallbackaskolan. Idag har jag haft praktik på min mammas jobb, Ducit Innovation. Det är spännande här och jag har lärt mig om att en innovation kan vara en sak som redan har uppfunnits men som man förbättrat eller nått helt nytt. Det bästa med detta jobbet är nog att man får bestämma själv hur jobbet ska gå till.

Igår gjorde jag praktik på Agglolab på LKAB. Jag fick lära mig hur processen att göra pellets går till. I labbet fick jag lära mig rulla råkulor. Det roligaste var att se hur kulorna blev till.

Jag skulle kunna tänka mig göra praktik både på LKAB och Ducit Innovation igen.”

Varmt välkommen tillbaka Lovisa 🙂